Po jakie produkty spożywcze koniecznie powinniśmy sięgać w chwili, gdy chcemy zapewnić sobie lepszą formę, a jednocześnie – zminimalizować ryzyko rozwoju choroby nowotworowej? Po warzywa i owoce – wartościowe produkty spożywcze, bez których zdrowa dieta obejść się nie może. Profilaktyka chorób nowotworowych zakłada, że owoce oraz warzywa będą się w diecie pacjenta pojawiać regularnie. Jakie produkty są tu wyjątkowo ważne? Choć każdy owoc ma wiele witamin, choć każde warzywo jest bezcennym składnikiem zdrowej diety, istnieje grupa produktów, które w walce z nowotworami odgrywają wyjątkową rolę. Jednym z tych, na które stawia profilaktyka nowotworów, jest sok z granatów. Sok ten wyróżnia się wyjątkowymi właściwościami, a przede wszystkim – skutecznie wspiera nasz organizm w walce ze szkodliwymi toksynami. Kolejnym owocem, który rewelacyjnie chroni nas przed rakiem, jest żurawina.
Zdrowa dieta powinna uwzględniać jej obecność m. in. ze względu na fakt, iż żurawina jest jednym z najskuteczniejszych pogromców bakterii. Profilaktyka nowotworów uwzględnia też obecność takich owoców, jak jagody oraz maliny. Cytrusy również świetnie sprawdzą się w diecie antyrakowej, gdyż i one dobrze radzą sobie w walce z toksynami, a jednocześnie są źródłem wielu ważnych dla naszego zdrowia witamin. A co z warzywami? Tu rewelacyjnie sprawdzają się brokuły, szpinak i kapusta. W walce z wolnymi rodnikami dobre wyniki osiągają też pomidory, które z pewnością warto włączyć do swej diety.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.